Norrköpings Horse Show och Eurovision Song Contest 2013

Publicerat 2013-05-17 22:34:49 | i kategori Hästar
7 kommentarer


 
Nu har jag till bringat ett par timmar på Åby och kollat in tävlingarna såg lite av 130 och 140. som vanligt är banan 
kanon, Peter Lundström med hjälp av Sara Brink bygger och hans banor är ju alltid superbra. och till i år så har dom lagt nytt underlag av fibersand på framhoppningen oxå, Marita är domare det är så kul för hon presenterar alltid hästarna med stamm osv. Det kommer bli mycket utställare några hade redan kommit, jag lyckades fynda en tjock härlig Kyra tröja för 100 kronor :)
Den här veckan är en tjuvstart inför nästa helg då dom riktigt stora tävlingarna är med hoppningar upp till 150 och Internationell Dressyr, men redan den här helgen är det nationellstaus med tävlingar upp till 140 coh div 1 hopp. Håller tummarna för att Skogslotten går upp i Elit. Och att min allra bästa vän ska debutera 140 och jag kan inte vara där tyvärr, vilket inte alls känns bra jag vill ju verkligen vara där då, och vara med om debuten.
  Men det är så att morgonbitti hoppar jag på tåget för att åka till Malmö och gå Eurovision Song Contest 2013  det är typiskt att allt kul alltid krockar med varandra, men det ska bli skoj att åka till Malmö har aldrig varit därförut så det blir spännande, jag har fått ett par biljetter så jag bjuder med min partner in crime bästa Hanna som faktiskt bor därnere i Skånelandet :)           Jag kommer att uppdatera med Instagrambilder under dagarna .
 

Equipe online klart bästa Appen.

Publicerat 2013-05-16 21:09:00 | i kategori
0 kommentarer

Hallå alla mina vänner därute, har just laddat hem Equipe Appen så man kan följa tävlingarna i mobilen, det funka ju förut oxå men med denna Appen så blir det som i datorn.
Man kan följa Online riktigt riktgt bra nu när tävlingssäsongen börjar ordentligt man vill ju inte missa när ens vänner startar,det är ju så spännande när man är online och kan följa dom när man inte kan vara på plats.
Eller bara ha koll när man är på tävlingsplatsen då det inte finns display, osv. Ja den är helt klart värd 38 kronor.
¨

 
 

"Failbilder" ifrån Majpokalen 2013

Publicerat 2013-05-15 21:47:04 | i kategori
10 kommentarer

I vanliga fall när man blir fotograferad, så är det ju alltid tjusiga bilder när man flyger över hindren.
Det är ju sällan man fastnar på bild när det händer något knasigt! 
När jag la in "failbilder" ifrån Västervik så fick jag jag massor av bra respons, så här får ni ett gäng nya "failbilder" denna gång ifrån Skogslottens Majpokal 2013. 


 
 
 Du får gärna använda er av mina bilder, men då måste ni uppge källan dvs mig nicoleolsson.se
                       Om du inte vill ha din bild här så mejla, så tar jag bort den direkt!
                                                        mejlanicole@hotmail.com

 Om du är osäker vad som gäller för bilder på Inretnet kolla då denna länken
http://rockfotoemma.elle.se/anvanda-bilder-pa-internet-sa-fungerar-det/
 
 
 
 
 

Majpokalen dag 4 med första kvalet av Ridsport PonnyCup

Publicerat 2013-05-13 20:11:34 | i kategori Hästar
5 kommentarer

Hallå mina fina vänner därute, ja nu är Majpokalen över för denna gången fyra intensiva och lååånga dager.
Söndagen höjdpunkt var det som alla Ponnytjejer/killar drömmer om att vinna nämligen Ridsport Ponnycup,
att få det Röda täcket pålaggt på sin Ponny, är faktiskt en stor drömm för många, och i Söndags var det första spännande kvalet av sex hos oss på Skogslotten, finalen rids på Grevagårdens meeating i Augusti (16-18) (man samlar poäng under dessa kval och 18 ekipage går till final)
 
Efter en rafflande grundomgång och en galet spännade omhoppning så stod segrarna klara.
I katergori B : Erik Dahnelius med Axner Kategori :C Frances-Corinne Jederholt med sin Aragon (Som är till salu så letar du efter en SM ponny som kan ta dig till ända SM kontakta Frances)
Och kategori D vanns avJulia Dahnelius med Brad Pitt. Så ett stort grattis till dessa tre otroligt duktiga och välridande ryttare, ni har verkligen gjort er förtjänta av dom röda täckena.
 
Nemen nu blir det ju så långt innlägg igen, vill bara tacka er alla för att ni alla gjorde helgen så galet kul :) Vilka spännande klasser, fina hästar/ponnyer fantastiskt duktiga ryttare, träffa alla vänner som man inte sett på evigheter, och mött  och massor av nya härliga människor som blivit nya vänner, det är så otroligt underbart med att träffa nya vänner ,även om det är så att man kanske bara träffas ett par gånger per år  så finns dom ju där i en plats i hjärtat, jag gillar detta citatet:
Goda vänner är som stjärnor....Du ser dem inte alltid,men du vet att de alltid finns därute.
 
Sen vill jag ju naturligt vis hylla meetingets kung Hugo Wihlmark som vann meetingpriset och som kom 2:a och 1:a
i sin debut i MSV A (130cn) nolladeoch blev SM kvalade  det är vad jag kallar klass det.
 
Jag har tagit över tretusen bilder på meetinget, här får ni några av dom och som vanligt gäller följande:
Du får gärna använda er av mina bilder, men då måste ni uppge källan dvs mig nicoleolsson.se
                       Om du inte vill ha din bild här så mejla, så tar jag bort den direkt!
                                                        mejlanicole@hotmail.com
 
              Om du är osäker vad som gäller för bilder på Inretnet kolla då denna länken 
 
 
 
 
 
 
 
Vinnaren av Majpokalen 2013 är: Hugo Wihlmark
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skogslottens Majpokal dag 3 i bilder, en riktig rysare!

Publicerat 2013-05-12 00:21:00 | i kategori Hästar
4 kommentarer

Godkvåll alla mina lovley reades där ute.
Herregud vilken dag en som rubriken lyder en riktig rysare, ja dagen har varit galet spännande.
Det började med den tredje och sista omgången av PonnyAllsvenskan Elit, alla är taggade till max, alla nerver, ja spänningen bara dallar i luften men det slutade men att Stora Wäsby FRK gick obesegrade ut som vinnare, vilken prestation, tre omgångar och vinna alla, det är faktiskt helt suveränt gjort, Vi alla Skogslottere önskar er verkligen ett stort lycka till i finalen på Strömsholm , jag hoppas jag är hemma då så jag kan åka dit och heja.
Det kommer faktiskt vara sista gången finalen i PonnyAllsvenkan går på Strömholm, nästa år ska den flyttas, men jag vet inte vart.
 
Sen var det dags för en spännandee MSV B, det var nu dom riktigt dags för dom riktigt rutinerade ekipagen att göra entre och kämpa om ett Globen gehäng och för att känna på banan innför dagen höjdpunkt MSV A bed.A:1a med kval till Falsterbo Mountain Horse  
Pony Cup, det är bara D-ponnyerna som får kvala om att åka till Falsterbo, men det var en kamp ibland C-ponnyerna höjden är ju nu uppe på 120cm, det var tre som nolla och gick till omhoppning och då åker bommarna upp till 125cm det slutade med att segern gick till Umeå, nämligen Josefine Bjur efter en spännande omhoppning.
 
Sen var det  D-ponnyernas tur inte nog med att det var kval till Falsterbo, Globenkval ,representanter för landslagsledningen var där för att kolla ekipagen så ni  kan tro att man kunde känna spänningen i luften.
Sjutton ekipage till start, bommarna ligger på 130cm , perfekta förhållanden, men håller nerverna? bommarna rullar ,men två ekipage lyckads med bedriften att hålla nollan, nämligen Antonia PettersonHäggström med sin Shu B Dee och Hugo Wilmark med "Skuggan" Prince of Shadows.
 Bommarnas höjd var nu uppe på 135cm och det är en höjd dom flesta inte rider på sina hästar, och nu är det ponnyer som hoppar, först ut Antonia som red en otroligt fin runda och satte nollan, Sen är det Hugos tur som för några minuter sen satte sin allra första nolla i MSV A, gjort sitt  SM kval och skulle nu ska kämpa om en plats i Falsterbo, två bommar rullade efter en otroligt fin runda på 135cm, så segrande ur denna galet spännande strid var fantasiska Antonia PettersonHäggström som nu är direkt kvalad till Falsterbo, ska bli så himmla roligt att stå där i sommar och heja på dig Antonia.
Oj förlåt att det blev ett  tre meter långt inlägg, men dagen har varit så spännade, och sen var det ju ryttarfest nu på kvällen men det berättar jag mer om i morgon :)

 
 Du får gärna använda er av mina bilder, men då måste ni uppge källan dvs mig nicoleolsson.se
                       Om du inte vill ha din bild här så mejla, så tar jag bort den direkt!
                                                        mejlanicole@hotmail.com
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eftermiddag på Majpokalen

Publicerat 2013-05-10 22:54:00 | i kategori Hästar
4 kommentarer

 
 
Hallå igen mina finisar  eftermiddagen här på Skogslotten flöt på bra massor av duktiga ekipage , men precis som igår när storhästklasserna började så öppnade sig himmlen och regnet öste ner stora skurar.
Så himmla tråkigt för storhästekipagen, och för mig som inte kan fota dom, sen hände det tyvärr en olycka en tjej rammlade av så ambulansen kom, hoppas verkligen att  det går bra för henne hon är i våra allas tankar.
När det händer sådana här saker så går ju lixom "musten" ur alla på tävlings platsen, jag struntade faktisk i att gå på ryttarfesten och åkte hem istället .
Men i morgon tar vi nya tag igen första start är klockan åtta noll noll och då är jag på plats med kameran igen ,då är det bla Allsvenskans elitserien omgång 3 och det spännande kvalet till Falsterbo Mountain Horse Pony GP.
 
Nu ska jag försöka ladda upp lite bilder ifrån dagen igen och hoppas att det går bättre nu, ni kommer även hitta oredigerade bilder senare på Skogslottens Facebooks sida.

 Du får gärna använda er av mina bilder, men då måste ni uppge källan dvs mig nicoleolsson.se
                       Om du inte vill ha din bild här så mejla, så tar jag bort den direkt!
                                                        mejlanicole@hotmail.com

 

 

Förmiddag på Skogslottens Majpokal

Publicerat 2013-05-10 16:48:22 | i kategori
1 kommentarer

Hallå mina underbarigar  idag är det dag två i Majpokalen, solen skiner,banan är kanon,hindern fina,massor av utställare på plats, alla är på toppen humör, i dag börjar dom nationella klasserna och Elitlag, riktigt spännande att se vilka lag som fär åka till Strömsholm.
 
Och sen är ju alla härliga vänner som jag inte har träffat på hela vintern och till kvällen går den första ryttafesten av stapeln i kväll är det Pirattema, kommer bli toppenkul.
Lägger ut några bilder ifrån förmidagens klasser,lägger ut fler senare :)
 
 Du får gärna använda er av mina bilder, men då måste ni uppge källan dvs mig nicoleolsson.se
                       Om du inte vill ha din bild här så mejla, så tar jag bort den direkt!
                                                        mejlanicole@hotmail.com

  Något har gått fel kan tyvärr inte ladda upp bilder
                                                                                                                              försöker lite senare igen.
                    

Skogslottens Majpokal dag 1

Publicerat 2013-05-09 21:13:00 | i kategori Hästar
1 kommentarer

Jag kom tyvärr inte iväg förren på eftermidagen för jag tog mig en rejäl sovmorgon.
Så det blev inte så många bilder det var svårt att hitta ett bra ställe att fota ifrån, hindren stod samlade i en hög på mitten så det var svårt att hitta någon bra vinkel.
Sen kom regnet och då är det kört att fota, men jag slänger ut bilderna jag tog även fast dom inte är "hig class"
så är det ju alltid roligt att se lite bilder ifrån tävlingen, jag hoppas på bättre bilder i morgon Fredag.
Så alla ni som bor på tävlingsplatsen, alla ni som åker i morgonbitti, och självklart alla ni andra där ute, sov nu riktigt gott så ses vi i morgon, och ser fram emot en ny härlig tävlingsdag med strålande sol och spännande
klasser.
 
 Du får gärna använda er av mina bilder, men då måste ni uppge källan dvs mig nicoleolsson.se
                       Om du inte vill ha din bild här så mejla, så tar jag bort den direkt!
                                                        mejlanicole@hotmail.com     
            
 
                  Fler av mina oredigerade bilder hittar ni på Skogslottensfacebooks sida
 

Stockholm. One Direction. Majpokalen.

Publicerat 2013-05-09 12:54:00 | i kategori Hästar
3 kommentarer

"Godmorgon" alla mina underbara läsarvänner därute, ja jag har sovit alldeles för länge idag även fast solen skiner och tävlingarna startat.
Men det behövdes verkligen, kom hem klockan fyra i morse för gårdags eftermiddagen o kvällen var jag i Stockholm, brukar åka tåg eller buss när jag åker upp och om det blir sent stanna över natten.
Men eftersom jag ville vara hemma i dag för att fota på Skogslotten så skjutsade min mor upp Niklas och mig, vi parkerade vid Näckrosen på Råsunda, kom dit vid fyra så mamma for iväg för att träffa sin kompis ,Niklas och jag tog en sväng in till stan för att äta, hitta en riktig toppenresturang med namnet Pong.
 
Efter ett par timmar på stan och magarna fulla av mat åkte vi till Friends Arena för att gå på One Directions konsert, Riktigt bra show var det proffsiga grabbar det där, och riktig riktigt bra livesångare så tummen upp för 
One Direction, varken jag eller Niklas är några hängivna fans av bandet men vi blev klart immpade av Showen, ja riktigt bra var det, var det bättre än Justin B ? nja det går inte att jämföra faktisk eftersom det är två totalt olika shower men men båda gör helt klart helgrymmashover.
 
Nä nu ska jag iväg till Skogslotten med kameran och jag vill bara poängtera att jag är där och fotar för att jag tycker att det är kul, och för att det är min hemma klubb, det är alltså helt för mitt eget nöjes skull,och för Skogslottens Facebook sida gå in och gilla den här https://www.facebook.com/pages/Skogslotten/147447665313699?ref=ts&fref=ts
jag är Konsertfotograf inte Sportfotograf min utrustning är inte anpassad för det ,så tävlingsbilderna bilderna jag lägger upp här på bloggen är bara "amatörbilder", men ni får gärna utan kostnad använda dom som ni tycker om, men ni måste alltid som vanligt uppge källan dvs mig  Fotograf nicoleolsson.se 

One Direction @ Friends Arena

Publicerat 2013-05-09 03:21:30 | i kategori
1 kommentarer

 
 

Skolan först. Stockholm sen. One Direction.

Publicerat 2013-05-08 07:04:00 | i kategori
0 kommentarer

Godmorgon min solstrålar 

Dagen kommer att bli toppenfinemang, först några timmar i skolan, sen tar vi jag och Niklas en sväng upp till Huvudstaden för att kolla in grabbarna i One Direction.
Kommer bara vara där över dagen åker alltså hem redan i kväll/natt för i morgon börjar ju Majpokalen och då ska jag vara på plats med kameran.
                                                 bilden är lånad ifrån internet
 

Mot Skogslotten

Publicerat 2013-05-07 15:23:22 | i kategori
0 kommentarer

Idag har jag en riktig kusindag.först var min lilla kusin med mig i skolan och praoa. 
Och nu ska vi åka till stallet Linnéa ska göra ett teoriprov hon är som tur är en liten hästtjej:)

Fotografering Majpokalen

Publicerat 2013-05-06 22:01:32 | i kategori Hästar
3 kommentarer

Godkväll alla ni där ute!
På Torsdag börjar det bästa meetinget på hela året nämligen Majpokalen som går av stapeln på min hemmaklubb, Skogslottens Ryttarförening. Det känns väldigt konstigt att inte vara med och tävla själv, jag längtar efter att vara ute på tävlingsbanorna så det bara värker inom mig.. Men Men that´s life, jag kommer i alla fall vara där och fotografera er alla som kommer dit och tävlar. 
Men jag har ett litet problem jag skulle vilja ha hjälp med, det blir ju så väldigt mycket bilder och jag har ju ganska många läsare som inte är hästälskare så därför funderar jag på vart man kan lägga ett album med alla tävlingsbilderna. 
Har ni några förslag så skriv dom gärna i komentarfältet eller mejla förslagen till mig :)
mejlanicole@hotmail.com
 
 
 
 
I morgon ska min lilla söta kusin Linnéa följa med mig och "praoa" på min medialektion, när vi ska göra film.
 

Monday Morning and I love it

Publicerat 2013-05-06 07:25:48 | i kategori Mode
0 kommentarer

Godmorgon sötnosar
Hoppas att ni har haft en toppen helg! Nu har vi en ny spännade vecka framför oss.
Såhär ser jag i alla fall ut denna Måndagen :)
Jag verkligen älskar skjortan jag köpte på Cheep Monday till Melodifestivalen som ägde rum i Stockholm för några veckor sedan.

My new babies

Publicerat 2013-05-05 20:58:57 | i kategori Mode
4 kommentarer

Då får jag välkommna ännu ett par Jeffrey Campbell in i familjen! :)
Den här gången har jag för första gången köpt dom på en Svensk sida nämligen Nelly.com
I vanliga fall beställer jag alltid dom ifrån USA för att dom är väldigt väldigt mycket billigare där, även om man räknar in tax och frakt så blir det mycket under halva priset mot i Sverige
Men nu hade dom faktiskt rea på Nelly och då slog jag till och klickade hem ett par!
Jeffrey Campbell Freda 

Tyvärr så var det ju den gamla kartongen, men så är det när man beställer Jeffrey, man vet inte om det är den nya kartongen eller någon av dom gamla.
Jag verkligen älskar dessa skor, tycker dom är så fräcka och sen så är dom så himla sköna att gå i!!
 

Tusse Tussilago

Publicerat 2013-05-05 18:01:23 | i kategori
1 kommentarer

Jag måste ju presentera min "lilla" kissemiss Tusse Tussilago! :)

Nicole just nu!

Publicerat 2013-05-05 15:44:16 | i kategori
0 kommentarer

Nu är man i den lilla söta staden Söderköping och går omkring och myser på deras lilla marknad. Har faktiskt lyckats shoppa en väska för 70 spänn :) 

Instagram

Publicerat 2013-05-05 14:13:08 | i kategori
1 kommentarer

Ni glömmer väll inte bort att ni kan följa mitt liv på Instagram?
Instagram: _nicoleolsson_
 

"Fail Bilder" Ifrån Västerviks Nationella

Publicerat 2013-05-05 11:11:00 | i kategori Hästar
1 kommentarer

När man fotograferar så blir det ju alltid ett helt gäng med märkliga bilder, misslyckade bilder ,tokiga och roliga  bilder. Så jag tänkte att ni skulle få se några av dom! 

Om du inte vill ha din bild här så mejla, så tar jag bort den direkt! 
mejlanicole@hotmail.com

 
 
 
 
 
 

Bilder Västerviks Nationella Hästhoppning

Publicerat 2013-05-04 22:34:00 | i kategori Hästar
0 kommentarer

Här kommer dom sista bilderna ifrån Västerviks Nationella Hästhoppning!

Senare under kvällen kommer jag att ladda upp ett gäng med roliga "fail bilder" ifrån tävlingen idag.
 
ni får gärna använda er av mina bilder, men då måste ni uppge källan dvs mig nicoleolsson.se

Om du inte vill ha din bild här så mejla, så tar jag bort den direkt! 
mejlanicole@hotmail.com

Mera Bilder

Publicerat 2013-05-04 21:13:00 | i kategori Hästar
0 kommentarer

Här kommer mera bilder, fortsättning följer.
 
 

Blandade bilder ifrån Västerviks Nationella Hästhoppning 120 cm

Publicerat 2013-05-04 20:44:00 | i kategori Hästar
2 kommentarer

Nu börjar uppladdningen, dom kommer dock bli lite huller om buller.

ni får gärna använda er av mina bilder, men då måste ni uppge källan dvs mig nicoleolsson.se

Om du inte vill ha din bild här så mejla, så tar jag bort den direkt! 
mejlanicole@hotmail.com
Mer bilder kommer strax!
 

Mot Västervk

Publicerat 2013-05-04 07:39:00 | i kategori Hästar
4 kommentarer

Nu är jag på väg mot Västervik för att fota deras Nationella häst hoppning, för se hur det går att hålla kameran med ena handen i bandage, men jag tar med stativet.
Bilder kommer ni hitta här på Bloggen i kväll :)
 

Skadad men lycklig

Publicerat 2013-05-03 23:43:00 | i kategori Mode
2 kommentarer

 
Har lyckats snubbla på en trottoarkant!!! , Akuten,knäckta fingrar, ont ont ont, skrubbsår överallt, Alvedon,
Men lycklig när jag kom hem fanns det ett paket från min älsklig Jeffrey Campbell att hämta ut på Posten :)
 

Jeffrey Campbell Safety Pin Cross Platform Boot

Publicerat 2013-05-03 22:17:25 | i kategori
0 kommentarer

Nu mina kära vänner finns äntligen Jeffrey Campbell Collection Part 5 ute.

 
/ Kram Nicole 

Maja Simonsson visar veckans tävlings outfit .

Publicerat 2013-05-03 21:37:00 | i kategori
1 kommentarer

Denna vecka visar Maja sina fina tävlingskläder.
 
Kavaj Bild lånad(vet ej vart den är köpt) 
shabrack Bild:hv polo
Väst : racesafe
hjälm: charles owen ayr8 leather look
benskydd: hv polo
höks exlusive
träns: hööks
stövlar:tretorn falsterbo
ridbyxor: hööks
 
Ni kan följa Maja och Such a lady på hennes fina blogg
 
Glöm inte att fortsätta skicka in bilder på eran tävlingsoutfit till mejlanicole@hotmail.com

Casting PonnyAkuten 5 Täby Ryttarcenter

Publicerat 2013-05-03 17:34:00 | i kategori
1 kommentarer


 
Tisdagen och Onsdagen tillbringade jag på Täby Ryttarcenter där Castingen för nästa säsong av PonnyAkuten 
hölls, det är andra året den hålls på Täbys stora fina anläggnig, de tre föregående åren har den varit mitt i Stockholm nämligen på Stockholms Ryttarstadion.
Detta är tredje gången jag är med och hjälper till på Castingen, sen har jag ju faktiskt själv varit en av lyckliga få som  varit på Castingen med min ponny så vet precis hur dom känner sig när dom rullar in med transporten.
Under dagarna två så har ca 30 ekipage varit och visat upp sina problem, i dag rullade Castingen vidare till Flyinge för att under dagen se ekipagen ifrån Södra Sverige.
Sen är det dags för Teamet att välja ut dom åtta tjejerna och killarna som får åka ner till Skåne på sitt livs äventyr.
                                   Här kommer lite bilder ifrån dagarna i Stockholm
                                                         © Nicole Olsson

Lite Iphonebilder ifrån dagarna